Appreciatie & Impact

De folder zet aan tot actie. 57% van de consumenten geeft aan regelmatig producten te kopen uit papieren folders en aangezet te worden om bepaalde winkels te bezoeken (55%). De papieren folder zorgt ook voor online traffic: 78% geeft aan naar de website van de winkel of het merk te surfen op basis van de folder.

De folder wordt ervaren als een informatief medium én als de minst storende vorm van reclame, wat in lijn ligt met het beperkte aantal adblockers in vergelijking tot andere media  Magazines komen op de tweede plaats, wat dan weer de kracht van printmedia in het algemeen onderstreept.

Folders worden gelezen om op de hoogte te zijn van speciale aanbiedingen (72%) of om prijzen te vergelijken (66%). De emotionele redenen waarom we folders lezen – bv. om zich te ontspannen (49%) of inspiratie zoeken (56%) – zijn meteen ook de redenen waarom we er zo aan gehecht zijn. Vrouwen kijken overigens vooral uit naar modefolders (55%) terwijl mannen folders over computers en elektro verkiezen (51%).